Замразяване на стволови клетки

Замразяване на стволови клетки – основна информация за процедурата

Замразяване на стволови клетки наричаме процедура, която позволява на извлечени от човешкия организъм стволови клетки да запазят свойствата и характеристиките си за по-дълъг период от време. Така в бъдеще те могат да бъдат използвани при лечението на животозастрашаващи заболявания, както и за по-бързото и ефективно възстановяване от претърпени травми и увреждания. След извличане на стволовите клетки от кръвта от пъпната връв на новороденото те се транспортират според предписанията до специализирана тъканна банка. Там са създадени условия за същинското замразяване на стволови клетки и съхранението им, за да могат при нужда да бъдат използвани. 

Замразяване на стволови клетки – извличането им след раждане е най-добрият вариант

Замразяване на стволови клетки 1
Замразяване на стволови клетки - научете повече!

За да се стигне до замразяване на стволови клетки обаче, първо трябва да се осъществи тяхното извличане от човешкия организъм. Най-добре е това да се направи при раждането на дете. Извличането на стволови клетки при раждане се осъществява от кръвта от пъпната връв на бебето. Въпросната процедура вече е утвърдена в глобален мащаб и е напълно безопасна и безболезнена както за бебето, така и за майката. Тя е много по-проста и сигурна, отколкото ако трябва да се извлекат стволови клетки, например, от костен мозък или от периферна кръв.   

Друга причина, поради която за замразяване на стволови клетки се предпочита извличането им при раждане, е, че става въпрос за млади и все още недоразвити стволови клетки. Те са с високи лечебни свойства и е по-голяма вероятността да са съвместими и с други членове на семейството, освен детето. Не така стоят нещата при замразяване на стволови клетки, извлечени от възрастни хора. При тях и вероятността за съвместимост е намалена, и приложението им е по-ограничено. Така че ако искате да гарантирате спокойствие и сигурност за бъдещето на себе си и на своето семейство, ви съветваме да заявите извличане и замразяване на стволови клетки при раждането на вашето дете.

Замразяване на стволови клетки – в частни или в публични тъканни банки?

Важно е да решите дали желаете планираното замразяване на стволови клетки при раждането на вашето дете да се извърши в частна или в публична тъканна банка. По-надолу ще ви представим накратко какво означава всеки от тези варианти за замразяване на стволови клетки за вас и семейството ви.

Замразяване на стволови клетки в частна тъканна банка несъмнено е по-добрият вариант за замразяване на стволови клетки, ако искате да гарантирате спокойствието и сигурността на себе си и на най-близките си хора. При подобно замразяване на стволови клетки  достъп до тях ще имат само и единствено членове на вашето семейство. Разбира се, замразяване на стволови клетки в частна тъканна банка означава и че ще трябва да заплатите съответната такса за тяхното съхранение, но в замяна те ще ви бъдат предоставени веднага, ако вие или ваш близък имате нужда от спешно лечение.   

При замразяване на стволови клетки в публична тъканна банка няма как да имате никакво спокойствие и сигурност за бъдещето. В публичните тъканни банки стволовите клетки се даряват и те могат да отидат при всеки един нуждаещ се. Тоест дарителите на стволови клетки и семействата им нямат никакво предимство, и при необходимост от спешно лечение трябва да чакат заедно с всички останали.

Замразяване на стволови клетки посредством криоконсервация    

Замразяване на стволови клетки 2
Замразяване на стволови клетки - на повече от едно дете !

Замразяване на стволови клетки на практика е третата стъпка от цялостния процес. След като се извлекат стволовите клетки от кръвта от пъпната връв на новороденото и се транспортират според необходимите стандарти, се пристъпва и към самото замразяване на стволови клетки. То се осъществява в специални криосъдове и се нарича още криоконсервация. Въпросният термин се използва най-вече за съхранение на клетки, тъкани и органи при ниска температура. Благодарение на подобно замразяване на стволови клетки те се запазват в отлично състояние, притежават силни лечебни свойства и са идеални за употреба в медицинската сфера.

Замразяване на стволови клетки на повече от едно дете

Някои родители смятат, че когато е извършено замразяване на стволови клетки от първото им дете, няма смисъл да правят замразяване на стволови клетки и при раждането на второто дете. Това обаче не е съвсем така. Имайте предвид, че когато се трансплантират стволови клетки, взети от същия човек при раждането му, няма никакъв риск от отхвърлянето им. Докато ако трансплантираните клетки са от близък роднина (родител, брат, сестра), риск от отхвърляне все пак има, макар и да е малък. Така че най-добрият вариант е заявяване на процедура по замразяване на стволови клетки при раждането на всяко едно дете в семейството

Замразяване на стволови клетки в тъканна банка Биорегенерация

Замразяване на стволови клетки 3
Замразяване на стволови клетки - свържете се с нас !

Замразяване на стволови клетки в тъканна банка Биорегенерация е вашият шанс да гарантирате на себе си и на своето семейство спокойствие и сигурност за бъдещето. Ние разполагаме с най-модерното криогенно оборудване за замразяване на стволови клетки, което се отличава с постоянен контрол на достъпа. Постигаме ефективно замразяване на стволови клетки с помощта на течен азот, който е способен да поддържа изключително ниска температура. Използват се също криопротекторни вещества, служещи за съхраняване на виталността на стволовите клетки. Държим да уточним, че всички добавяни при замразяване на стволови клетки вещества са напълно безопасни за биологичния материал.

Как да заявите замразяване на стволови клетки?

Ако желаете да заявите замразяване на стволови клетки  при раждането на своето дете, не се колебайте да се свържете с екипа на тъканна банка Биорегенерация. Нашите висококвалифицирани и опитни специалисти знаят точно как да извършат дейностите по извличане, транспортиране и замразяване на стволови клетки, така че да се гарантират оптималните резултати. Доверявайки се на услугата на Биорегенерация за  замразяване на стволови клетки, бъдете сигурни, че те ще се запазят в отлично състояние и при нужда ще могат да се използват веднага. С удоволствие ще обсъдим с вас всички въпроси, които ви интересуват или притесняват, за да сте напълно спокойни по отношение на предстоящата процедура по извличане и  замразяване на стволови клетки от вашето дете.

Замразяване на стволови клетки – основна информация за процедурата

Замразяване на стволови клетки – извличането им след раждане е най-добрият вариант

Замразяване на стволови клетки – в частни или в публични тъканни банки?

Замразяване на стволови клетки посредством криоконсервация

Замразяване на стволови клетки на повече от едно дете

Замразяване на стволови клетки в тъканна банка Биорегенерация

Как да заявите замразяване на стволови клетки?

Top