Брилянтният лектор и практик д-р Давиде Фаронато отново в България!

masterclass_13_03_2021_03.png

Революция в тъканните присадки: Титаниеви мембрани при костна регенерация: индикации, техники и справяне с усложнения.

Лекция и практическо обучение

13 март 2021

МБАЛ Надежда

София, ул. Блага вест 3

 

Имплантологията адресира широка гама от случаи, при които се налага рехабилитация при частично или тотално обеззъбяване. Често недостатъчният обем на костта налага да се правят компромиси, които могат да се отразят негативно на дългосрочността и качеството на лечението или да ограничат възможните протетични опции. Идеалният лечебен план е съобразен с изискванията и ограниченията на пациента  и цели възстанояване на оптималния костен обем. Обстойно ще бъдат разгледани различните стратегии за възстановяване на липсваща кост, включително и протокола на костна регенерация с титаниева мембрана, като техниката ще бъде разяснена стъпка по стъпка, ще бъдат обсъдени нейните ограничения и справянето с възможни усложнения на база на литературните данни и клиничния опит. По време на курса ще бъдат представени както грешки и неуспешни случаи, така и работещи решения, водещи до положителен краен резултат с дългосрочно проследяване. Участниците ще упражнят позиционирането на I-Gen титаниева мембрана и взимането на костна присадка на модел.

 

Цели на обучението:

- Разбиране на разликите между ограничени и неограничени костни дефекти

- Титаниеви мембрани: индикации и принципи

- Титаниеви мембрани: техниката стъпка по стъпка, цели и обосновка

- Титаниеви мембрани: справяне с усложнения

- Титаниеви мембрани: съвети и трикове за успешно изпълнение на процедурата

 

За Д-р Давиде Фаронато

Завършил с cum laude специалност Стоматология към Миланския университет, д-р Фаронато продължава обучението си като докторант и през 2007 г. защитава теза на тема "Иновативни техники в оралната имплантология и протетична рехабилитация: комплексна протетика при случаите на напреднала остеоинтеграция; насоки за клиничен успех и управление на риска - ретроспективен анализ".

Отново в Миланския университет, през 2009, отново с отличе завършва следдипломната си квалификация по Орална хирургия и защитава теза на тема "Дългосрочната оценка на имплантите на глобално ниво: радиографски, клинични и хистологични аспекти". През 2009-2010 д-р Фаронато става хоноруван преподавател в катедра "Хирургия и морфологични науки" към университета в Инсубрия (Италия).

Активен член на "Италианското дружество по орална хирургия и имплантология" и "Италианското общество на специалистите в оралната хирургия".

Д-р Фаронато е съавтор на над 70 публикации с международно участие, 6 книги, участава с резюмета и постери в над 30 международни конгреса, лектор е в множество научни конгреси и практически курсове.

 

 

Такса за участие:

 

ЛЕКЦИОНЕН ПАНЕЛ: 250 лв. с ДДС*

 

ЛЕКЦИОНЕН ПАНЕЛ + ПРАКТИЧЕСКИ КУРС: 650 лв. с ДДС*

 

Цените включват ДДС и важат за ранно записване до 31.01.2021 г. включително. Таксите за участие след тази дата са с 20% оскъпяване. Всички участвали в събитията на Академия Биорегенерация ползват 10% отстъпка след предоставяне на документ. Студентите ползват 50% отстъпка от цената на лекционния панел.

 

ВАЖНО:

Местата за практическото обучение са ограничени до 15 броя.

 

Таксите се превеждат по сметка:

IBAN: BG58 UNCR 7000 1520 0283 11

BIC: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк

Получател: ТБ Биорегенерация

 

За регистрация и записване:

Телефон: 0877 000 587

Таня Запрянова

tanya.zapryanova@megagen.bg

 

Организатори:

Megagen Implant Bulgaria

Биобанка Биорегенерация

 

Партньори на събитието

 

МБАЛ "Надежда"

IT Service Bulgaria

Well Done Communication Agency

 

 

Top