Мастърклас Костна аугментация и Корeнoвa мембранна техника с д-р Жером Сурменян и д-р Милтиадис Мициас

11052019_MasterClass_049_sm.jpg

Най-голямата българска тъканна банка Биорегенерация  организира втори международен Masterclass за дентални медици на 11-ти май 2019 г. в МБАЛ Надежда.

Участниците имаха възможност да се запознаят с революционерите в денталната практика д-р Жером Сурменян (Франция) и д-р Милтиадис Мициас (Гърция).

Престижният форум се проведе в две части – лекционен панел и „hands-on” уъркшоп, където участниците имаха възможност да бъдат обучени практически в новаторските техники на гост-лекторите.

Костна аугментация и мениджмънт на меки и твърди тъкани

Д-р Жером Сурменян представя протокола Шокрун-Сурменян за втори път пред българската дентална общност. Темите, които засегна мастъркласа са „Костна аугментация и мениджмънт на меки и твърди тъкани“;   Клинично приложение на алоприсадки и A-PRF; Биологични аспекти на оздравителния процес в костта -   оптимизиране на ангиогенезата; Влиянието на холестерола и витамин D върху крайния резултат; Костни присадки с използване на блокчета-алоприсадки; Усложнения, свързани с алоприсадките и възможности за тяхното избягване; "Fast system" и "Sticky bone" за вертикална регенерация в дисталните участъци на долна челюст; Подобряване на меката тъкан около импланти: може ли A-PRF да се конкурира със съединителнотъканна присадка или свободна гингивална присадка?

Коренова мембранна техника

д-р Милтиадис Мициас представи своя Мастърклас под мотото: Мислене извън рамката. Коренова мембранна техника. Дългосрочни резултати.

Загубата на кръвоснабдяване, което идва от периодонталния лигамент (PDL), се идентифицира като основен етиологичен фактор за резорбция на алвеоларния гребен. Проучвания върху животни и наскоро публикувани изследвания и доклади на клинични случаи с хистологични изследвания при хора предоставят доказателствени данни за възможността за имедиатно поставяне на импланти в близост до запазен фрагмент от корен за стратегическото съхраняване на естествения зъбодържащ апарат. Тази нова концепция разчита на запазването на PDL, букалната кост и естетиката на меките тъкани чрез селективно запазване на букалната част на корена и PDL. Това може да доведе до предвидима и устойчива клинична стабилност на имедиатно поставени и натоварени импланти. В тази презентация ще бъде представена клиничната процедура стъпка по стъпка, използването на комплекта Root Membrane („Коренова Мембрана“), дългосрочните резултати и клиничното развитие след 10 години на използване на тази техника.

Международният Мастърклас се проведе благодарение на Тъканна банка „Биорегенерация“, W&H Bulgaria, Megagean и МБАЛ „Надежда“.

За Биорегенерация

ТЪКАННА БАНКА „БИОРЕГЕНЕРАЦИЯ” е единствената тъканна банка в България, която осъществява дейност и в областта на фамилно стволовоклетъчно банкиране, и в областта на тъканно банкиране при донорство на живи и починали лица.

Тъканна банка "Биорегенерация" е регистрирана през 2011 г., като проект на Фондация Биорегенерация за социално-отговорен бизнес модел, целящ по-добра достъпност на високотехнологични услуги за българските семейства, по-високо качество на донорски материал за трансплантации, повишаване на информираността на обществото по въпросите на донорството и новите медицински постижения в областта на трансплантациите и регенеративната медицина.

През 2017 ТБ Биорегенерация след квалификация на организация по обработка въвежда в продуктовото си портфолио висококачествени костни алографт продукти за денталната медицина и лицево-челюстната хирургия, обработени чрез технологията Osteopure и стерилизирани чрез най-съвременната методика, а именно EBEAM стерилизация, резултираща във висококачествен продукт със запазена архитектоника.

 

За Д-р Жером Сурменян (Франция)

Национален и международен лектор на теми, свързани с костна биология, PRF, вертикална аугментация на алвеоларен гребен и управление на меки тъкани

Дентален хирург (DDS) с диплома от  Dental School in Nice

Магистър (MS) по Орална Биология, Boston University

Сертификат за следдипломна квалификация (CAGS) в областта на Пародонтологията и Имплантологията, Boston University

Частна имплантологична практика в Ница, Франция

Публикации:

„Триизмерна реконструкция на дистален участък на долна челюст след отстраняване на дентални импланти. Доклад на случай, решен чрез опростен протокол.“ Ж. Сурменян, Дж. Шукрун. Публикувана в „Клинични постижения в пародонтологията“ 2017

„Реакция на тъканите по време на пиезо-асистирано преместване на зъби (piezocision): хистологично изследване при плъхове.“ Dibart S, Yee C, Surmenian J, Sebaoun JD, Baloul S, Goguet-Surmenian E, Kantarci A. Eur J Orthod. 2014

„Ускорено ортодонтско лечение с пиезоцизия – минимално инвазивна алтернатива на конвенционалната кортикотомия.“ Sebaoun JD, Surmenian J, Dibart S. Orthod Fr. 2011

„Бързо лечение на II Клас малоклузии с пиезоцизия : докладване на два случая.“ Dibart S, Surmenian J, Sebaoun JD, Montesani L. Int J Periodontics Restorative Dent. 2010

„Пиезоцизия : минимално инвазивна, пародонтална, ускорена процедура по преместване на зъби.“  Dibart S, Sebaoun JD, Surmenian J. Compend Contin Educ Dent. 2009

 

Д-р Милтиадис Е. Мициас (Гърция)

Д-р Милтиадис Е. Мициас е роден през 1975 г. Завършва висшето си образование в Националния и Каподистрийски университет в Атина през 2000г. До 2004г. той завършва двегодишна програма на обучение за напреднали по имплантология и едногодишна аспирантура като клиничен асистент в Колежа по дентална медицина към Университета в Ню Йорк. Едновременно с това завършва магистърска програма в Катедрата по биоматериали и биомиметика. Д-р Мициас изнася лекции в много страни в целия свят, като САЩ, Германия, Корея, Кипър, Тайланд, Иран, Ливан, Русия, Кения, Уганда, Холандия, Япония, Тайван, Испания, Индия и на местно ниво в Гърция. Той има публикувани повече от 15 рецензирани научни статии. От 2005г. до 2013г. е инструктор в Катедрата по протетична дентална медицина към Атинския университет, както и научен сътрудник в Университета в Кил, Германия, където получава докторска степен. През 2010г. д-р Мициас е назначен за преподавател в Катедрата по пародонтология и имплантология към Университета в Ню Йорк, където все още преподава имплантология.

Освен това той е собственик и директор на частна дентална клиника в Атина, Гърция: www.dental-center.eu.

Top